onsdag 28 september 2011

Redan helg!

Denna vecka har jag sådan otrolig tur att jag inte behöver åka in till LiU mer förrän nästa tisdag! Lite slapp kursstart, men en del hemmaplugg ska knökas in också. Första dagen på min "helg" tänker jag dock bara göra sådant jag känner för. Tog mig en härlig sovmorgon utan störande väckarklocka och har nu ätit en god frukost i lugn och ro med datorn som sällskap. Frågan är vad jag ska hitta på resten av dagen? Jag är rätt så sugen på att bleka om mitt hår med den sista förpackningen som finns hemma. Inte så jobbigt. Vädret är tråkigt, så jag skulle kunna putsa klart insidan på de fönster som vetter åt söder. Lite halvjobbigt, men det blir ju så fint efteråt! Kanske starta en tvättmaskin. Inte särskilt ansträngande. Ja, det är väl mina planer för idag så det finns massor med tid över som jag kan spendera i mitt pysselrum! 

Passar på att visa det jag bakade till lördagens kräftskiva: mumsigt matbröd som mamma brukar göra när det är många på besök och så en kladdkaka för drygt 20 personer (den är inte överdragen med sågspån, utan grovt riven vit choklad!).

Ja, baka skulle jag ju också kunna göra under dessa lediga dagar!

söndag 25 september 2011

Ommöblering

För ett par helger sedan möblerade P och jag om på övervåningen så att jag fick mitt efterlängtade skrivbord nummer två i pysselrummet.
Pysselrummet före:
 Proppfullt pysselbord och stökig gästsäng.

 Pysselrummet efter:
 Nu har jag två stökiga pysselbord!
Och en myshörna där jag kan sitta och virka och lyssna på radio.

fredag 23 september 2011

Äntligen lite ledigt!

Tentan är över (och gick rätt bra), förkylningen suger inte lika mycket energi som tidigare i veckan och jag lyckades ta mig hem tidigt idag = det här är en bra dag! Jag ska besöka tandläkaren i eftermiddag och jag slipper betala för min dyra bettskena (täcks av tandvårdsavtalet) = dagen blev ännu bättre! Och så tyckte P att vi skulle åka till Linköping och Ikea för att köpa skoförvaring till hallen = är det här en dröm??!

Jag är på sjukt bra humör och nu sitter jag och myser framför datorn och väntar på P för att gå iväg och luncha. Helgen kommer fyllas av Ikea-shopping (idag), brödbak och kräftskiva (imorgon) och slapparsöndag. Inget plugg, bara mys. Behöver jag säga att jag är taggad för helgen?

Jag tänkte passa på att visa ett par presenter som väntade i P:s spelrum när han kom hem igår: Goomba och Luma från Super Mario.


Hårdrockare kan också gilla mjuka saker ;)

tisdag 20 september 2011

Förkyld i bråda tider

När jag trodde att jag klarat mig undan P:s förkylning så bryter den ut totalt efter söndagens afrikanska dans. Nu snörvlar och kraxar jag och är tröttare än tröttast oavsett tid på dygnet. Och som om inte det vore nog att stå ut med har jag ett stort kursseminarium med opponering imorgon som står för hälften av kursens poäng och på fredag är det tenta. Och ikväll är det dags för dans igen. Då det är Hälsovecka i Ydre kommun denna vecka och mitt namn står i programbladet så finns det inte en chans att jag ställer in! Jag har två timmar på mig nu att bara ligga i soffan och vila innan det är dags att trycka i sig en alvedon och ta treminuterspromenaden till träningslokalen. Vi får väl se om jag överlever kvällen!

söndag 18 september 2011

Säljer mina smycken

Jag pysslar en hel del nu när solen inte lyser lika starkt eller värmer lika härligt längre och istället för att lägga allt på hög så tänkte jag sälja en del av det.Så, om du är lite smyckessugen eller kanske börjar kika lite lätt efter julklappar, kolla in min säljblogg!
fiasvirkatosant.blogspot.com

Bland annat finns dessa söta änglar till salu för en liten peng:

fredag 16 september 2011

My new brills

Efter att ha gjort ett återbesök hos optikern och fått uppdaterade styrkor och intyg (då den rekommendation jag fick i juni inte fungerade!) har jag nu använt det presentkort på Lensway jag vann för en tid sedan och beställt nya glasögon. Och då dessa inte kostar mig en krona mer än 49 kr i frakt så kan man ju välja några roliga! Dessa blev jag helt förälskad i när jag såg dem och nu är de beställda och ska anlända redan i mitten på nästa vecka. Vi får väl se om jag passar i så tjocka bågar, men jag hoppas verkligen det! Rent storleksmässigt är de lika stora som de jag har nu, så förhoppningsvis kan de användas mer än bara hemma :)
I'm loving them!

Nu är det strax dags för mig att fixa min middag (alltså värma den i micron) och sjunka ner i soffan till Grey's Anatomy-repris på tv'n. För en stund sedan blev det ett härligt skumbad för min del och så har jag köpt en lite lyxigare flaska vin till mig själv. Innan mörkret faller på och huset blir påtagligt tomt och ensligt är det rätt okej att vara gräsänka för en dag!

Egen höstfredag

P lämnade huset före 6 i morse och befinner sig nu på studiebesök i Blekinge. Där kommer han stanna hela dagen och därefter blir det after work, så jag har en helt egen fredag idag. Och så har jag sådan tur att jag inte har något schemalagt! Så, dagen börjar före 8 med strålande solsken, ca 5 plusgrader ute, 18 grader inne, en brandvarnare som tjuter på grund av dåligt batteri och en hals som skaver. Lite blandat alltså... Men nu har jag fått mig en stor kopp te och myser i min velourdress och en stor virkad sjal.

Planen för dagen ser typ ut som följer:

  • Plugga (ja tyvärr, tenta om en vecka!)
  • Virka (har påbörjat ett par tumvantar som verkar bli riktigt bra!)
  • Kanske smyckespyssla lite.
  • Dricka mängder med te.
  • Besöka systemet och köpa mig en god flaska vitt att kvällslyxa med.
  • Kanske fixa mig ett värmande skumbad att avnjuta med en god bok.
  • Se en eller ett par tjejfilmer som P ordnat åt mig :)
  • Kanske lägga upp någon annons på Tradera.
  • Beställa ett par nya glasögon från Lensway (när man vunnit ett presentkort och inte behöver betala själv blir inte beslutsångesten så stor!)
Jag hade funderat på att besöka gymet idag också, men då P verkar ha gett mig en släng av sin förkylning blir det nog bara en promenad i solen så att jag är pigg och fräsch till söndagens afrikanska dans! Vi har fått lägga in ett extra pass afrikansk dans i veckan så att alla som vill får plats. Skoj när något man gör blir så populärt!

Jag kan passa på att bjuda på ett par nya änglar som flyttat in i mitt pysselrum:
Klicka för större bild och bättre kvalitet.

måndag 12 september 2011

Jag och min symaskin

Jag har spenderat lite tid vid min symaskin och faktiskt lyckats åstadkomma något riktigt vettigt, nämligen två vetekuddar (eller vetevärmare eller vad man nu vill kalla dem).


Klicka på bilderna för större storlek och bättre kvalitet.
Själva vetekudden är sydd av lakansväv i två kanaler och den är fylld med hela vetekorn. Överdraget är sytt av IKEA-tyg och har en öppning i ena kortsidan så att det kan tvättas. Nu behöver de bara provköras i micron!

Snart blir det filmmys och imorgon är det skola hela dagen och afrikansk dans som avslutning.

fredag 9 september 2011

I mitt pysselrum

Fredagkväll och jag sitter i mitt pysselrum, lyssnar på P3 och smuttar på en öl. Sämre kan man ju ha det! Om någon timme ska vi till grannen och glo på film och i väntan huserar jag här medans P "myser" med sin dator :)

 Dagen har bestått av plugg och pysselorganisering.
Det senare kan ni inte se några bevis på bilden ovan! Såhär kaosartat är mitt pysselbord just nu. Jag skulle vilja säga att det är kontrollerat kaos, men jag måste nog erkänna att vissa saker borde få flytta upp på sina hyllor/krokar igen för att jag ska kunna hitta det jag behöver alla gånger! Men nu är det fredag och inget städande kommer att göras! Istället ska jag höja volymen på min radio, sluta ögonen, ta en klunk öl och fundera på vad jag ska pyssla härnäst!

Ursäkta bildkvaliteten, bilderna är tagna med datorns egna (kassa) webkamera!

torsdag 8 september 2011

Ledig torsdag?

Efter långa dagar på universitetet har jag nu en efterlängtad långhelg. Trots denna lediga torsdag ringde min väckarklocka 06.10 i morse då jag skulle bege mig till tandläkaren strax efter kl 7. Jippie...jag kan ju tänka mig trevligare saker, som att typ SOVA! Fördelen med att komma upp så tidigt är ju att jag hinner med så mycket! Nu är klockan 12.40 och lunchen är precis intagen och jag har redan hunnit tillbringa nästan en timme hos tandläkaren, pluggat, besökt sjukgymnasten, tvättat två maskiner och städat båda badrummen. Japp, så duktig är jag! Men nu är jag tom på energi igen. Så typiskt mig; jag kan hålla igång som fanken fram till lunch, därefter dalar det väldigt snabbt.

Nu blir det nog att glo på Ellen en stund, plugga och så hoppas jag på att hinna med lite pyssel idag också :)
Ja, så mycket intressant hade jag att dela med mig av för tillfället. På återseende med förhoppningsvis lite pysselbilder!

måndag 5 september 2011

Bara en vanlig måndag

Jag hade en tid hos vårdcentralen i morse för min migrän, vilket jag tänkte skulle gå snabbt innan jag behövde åka in till universitetet. Det slutade med att läkaren gjorde en ordentlig undersökning, skickade iväg mig för blodprov och nu är även en ny tid bokad för blodtryck på måndag, jag har tid hos sjukgymnasten på torsdag och så ska jag ringa tandläkaren för en tid. Det kallar jag för en riktig utredning!

Ja, så det blev ingen buss till Linköping idag, då det hela drog ut på tiden, så nu sitter jag och funderar på om jag kommer kunna åstadkomma något vettigt här hemma! Jag borde plugga, badrummen behöver städas, men så är jag precis nyäten och det är Ellen på tv:n, så jag skjuter nog det på framtiden lite.

Jag hann med lite småpyssel i helgen, men dessa örhängen är gjorda sedan tidigare:

En lite udda modell and I like them a lot!

Klicka för större bilder!

lördag 3 september 2011

Morgonlista

Som start på lördagen (så sent som 11.15) bjuder jag på en liten lista som jag lånat från Linda K:
Brukar du komma i tid? Jag hatar att vara sen, så är oftast tidig!
Har du bra kondition? Inte så bra som den borde är jag rädd.
När blev du fotad senast? Hmm, det var nog ett bra tag sedan. Det måste väl varit någon gång när P lekte med kmeran.
Hur känner du dig nu? Slö och bekväm.
Vanligaste färg på dina kläder? Det är nog svart, tyvärr. Tråkigt svar!
Blir du bra på bild? I regel inte, enligt mig själv :P
När och varför grät du senast? Till någon film för inte alls länge sedan, minns dock inte vilken det var.
Var det pinsamt att svara på det? Nope.
Hade du en bra kväll i går? Mycket! Bastade med ett gäng pojkar och avslutade med rödvin och djupa samtal.
Din favoritdryck på morgonen?
Te.
Kan du laga mat? Ja, det vill jag nog påstå. Är ingen superstjärna i köket, men vardagsmat är jag normalbegåvad i!
Är du nyttig? Haha, helst inte!
Är du blyg? Oftast, ja.
Vilken tid gick du upp i dag? Så sent som klockan tio. Så länge har jag inte sovit sedan tidigt i somras!
Hur mycket krävs för att du ska bli full? Det beror på. Vissa dagar räcker det med ett glas eller två, andra klarar jag allt ;)
Har du spytt offentligt? Nej, sådant sker i det tysta...
Hur många timmar sover du? Helst inte mindre än 8.
Vad sa du senast? "Cloetta har tagit fram Polly Rocks!" till sambon.
Var du på festival i somras? Nej.
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Jag brukar inte ringa folk, utan väntar tills jag kan gråta ut i sambons famn.
Vad skulle du behöva nu? En riktig långhelg och det garn jag beställde i måndags...
Har du snygga skor? Ja, de flesta i alla fall, resten har jag förhoppningsvis kasserat.
Vad var det första du sa i morse? "Jag måste kissa"
Sov du i din egen säng i natt? Ja.
Har nån annan sovit i din säng i natt? Ja, sambon. Och jag vill nog säga att det är VÅR säng.
Har du körkort? Japp, sedan 8 år tillbaka.
Är du ensam nu? Nope, sambon sitter intill.
Vad ser du fram emot mest denna vecka? Det är inte så mycket kvar av veckan, men jag vill ha en lugn och avkopplande helg!

torsdag 1 september 2011

Don't let them in!

Efter nästan två veckor tillbaka på universitetet måste jag nog säga att jag kommit till en del insikter under sommaren. Jag vet att jag ändrat mitt tanke-/förhållningssätt till viss del under våren/sommaren, men nu har det blivit väldigt påtagligt.

För det första så är jag redan skoltrött! Eller, trött på studentlivet är väl kanske ett bättre sätt att uttrycka det på. Jag har haft en så bra sommar, då jag verkligen försökt att prioritera mig själv och vad som gör mig lycklig. Väl tillbaka på universitetet dyker det upp hinder för att fortsätta med det, så till en början fick jag nog lite av en chock, kände mig lite deppig, men nu har jag tagit ett steg tillbaka och tagit sats för ett nytt försök! För tyvärr finns det människor som verkligen bara suger energi och inte ger något tillbaka. Sådana människor som man ibland tvingas arbeta med. Men nu har jag insett att det faktiskt är helt okej att säga ifrån! Varför skulle någon annans åsikt vara viktigare än min egen? Jag har rätt att säga vad jag tycker och tänker, men utan att för den delen agera som en energislukare själv! Nej, låt mig ha min energi för mig själv, för den kan jag göra av med på mycket bättre saker på egen hand!

Och så dyker ju det här problemet upp igen, när jag bor så långt från klasskamraterna som jag gör, att jag oftast säger nej när de ska hitta på något. Till största delen beror det på att jag helt enkelt inte orkar pendla bara för att festa. Hur ska jag ta mig in/hem, ska jag vara nykter och trött och köra hem sent? Men så är jag också jäkligt trött på studentfestandet! Jag har nog fyllt min kvot helt enkelt. Och så är det så att jag insett att vissa människor där inte kommer att ha någon direkt plats i mitt liv efter universitetet, så då lägger jag hellre den energin och tiden på mig själv, min sambo och människor som jag har relationer till värda att vårda ömt!

Och allt detta ska jag då lyckas med utan att få dåligt samvete. I'm getting there, det gäller bara att inse att jag är den viktigaste personen i mitt eget liv! Så nu ska jag ta mig själv i handen och gå och laga köttbullar till my man och mig!

Änglar i större storlek

Om man föredrar större änglar än de som jag visade i förra inlägget så har jag självklart några sådana också!



Ett par örhängen, resterande är hängen som kan användas till halsband, som berlocker eller vad annat som behöver ängla-piffas! 

Det gick lite långt mellan inläggen (igen), men tyvärr blir det så när dagarna på universitetet är långa och energinivån är låg på kvällstid. Nu peppar jag inför helgen! Bara en dag (och en presentation i internationell redovisning) som står mellan min och mitt pyssel!